1. <button id="034jz"><object id="034jz"></object></button>

        <nav id="034jz"><track id="034jz"><rt id="034jz"></rt></track></nav><tbody id="034jz"><center id="034jz"><video id="034jz"></video></center></tbody>

            考研幫 > 英語 > 考研真題解析

            2023年考研英語一真題答案

            2023年全國碩士研究生招生考試(英語一)參考答案及解析
            Section Ⅰ Use of English
            Caravanserais were roadside inns that were built along the Silk Road in areas including China, North Africa and the Middle East. They were typically __1_ outside the walls of a city or village and were usually funded by governments of _2__.
            This word “Caravanserais” is a __3__ of the Persian word “karvan”, which means a group of travellers or a caravan, and seray, a palace or enclosed building. The Perm caravan was used to __4__ groups of people who travelled together across the ancient network for safety reasons, __5__ merchants, travellers or pilgrims.
            From the 10th century onwards, as merchant and travel routes become more developed, the __6__ of the Caravanserais increased and they served as a safe place for people to rest at night. Travellers on the Silk Road __7__ possibility of being attacked by thieves or being __8__ to extreme conditions. For this reason, Caravanserais were strategically placed __9__ they could be reached in a day’s travel time.
            Caravanserais served as an informal __10__ point for the various people who travelled the Silk Road. __11__, those structures became important centers for culture __12__ and interaction, with travelers sharing their cultures, ideas and beliefs, __13__ talking knowledge with them, greatly __14__ the development of several civilizations.
            Caravanserais were also an important marketplace for commodities and __15__ in the trade of goods along the Silk Road. __16__, it was frequently the first stop merchants looking to sell their wares and __17__ supplies for their own journeys. It is __18__ that around 120000 to 15000 caravanserais were built along the Silk Road, __19__ only about 3000 are known to remain today, many of which are in __20__.
            1.A. displayed B. occupied C. located D. equipped
            2.A. privately B. regularly C. respectively D. permanently
            3.A. definition B. transition C. substitution D. combination
            4.A. classify B. record C. describe D. connect
            5.A. apart from B. instead of C. such as D. along with
            6.A. construction B. restoration C. impression D. evaluation
            7.A. doubted B. faced C. accepted D. reduced
            8.A. assigned B. subjected C. accustomed D. opposed
            9.A. so that B. even if C. now that D. in case
            10.A. talking B. starting C. breaking D. meeting
            11.A. by the way B. on occasion C. in comparison D. As a result
            12.A. heritage B. revival C. exchange D. status
            13.A. with regard to B. in spite of C. as well as D. in line with
            14.A. completing B. influencing C. resuming D. pioneering
            15.A. aided B. invested C. failed D. competed
            16.A. Rather B. Indeed C. otherwise D. However
            17.A. go in for B. standard up for C. lose in on D. stock up on
            18.A. believed B. predicted C. recalled D. implied
            19.A. until B. because C. unless D. although
            20.A. ruins B. debt C. fashion D. series
            【1】C. located 后面outside the walls of a city or village表示位置 只有located 可以后接地址,表示坐落在……地方
            【2】A privately 此處副詞修飾前面的fund, 帶入只有privately 私下資助更為合理
            【3】 D. combination 空后面接了of the Persian word “karvan”和and seray, a palace or enclosed building 表示是這兩個詞的結合體詞為combination,
            【4】C. describe 根據上一句對與詞Caravanserais的解釋,這一句也是表示同義方向的內容,用來解釋The Perm caravan,這里只有描述這個詞可以表達詞義。
            【5】C. such as groups of people 是前面的大范疇的名詞短語,而空后面merchants, travellers or pilgrims 為小范疇的內容,所以需要表示列舉關系,只有such as 復合語義。
            【6】A. construction 根據第一段第一句表示Caravanserais …… were built 可以看到同義句意 the construction of the Caravanserais。
            【7】B. faced 前一句講到 safe place ,后面Travellers …… possibility of being attacked,這里需要一個動詞搭配,帶入可知只有旅行者面臨被襲擊的可能性。
            【8】B. subjected 根據and 的前后語義一致原則,前面提到將面臨襲擊,后面也要接貶義色彩的內容,根據搭配 be subjected to 表示 遭受不好的東西 與前面語義色彩一直。
            【9】A. so that 前面 提到Caravanserais 被有計劃的放置,后面接的是they could be reached in a day’s travel time. 可以看出前后為因果關系,只有so that 后接結果。
            【10】D. meeting Caravanserais 被當作 an informal非正式的 …… point地點,前面講到人們在旅行日到達這里,所以這里只能是meeting point 見面的地點。
            【11】D. As a result 前后提到Caravanserais served as an informal meeting point( Caravanserais被當作一個非正式會面的點),空格后接those structures became important centers(這些地方被當作重要的中心),可以得出前后為因果關系,只有as a result,可以滿足。
            【12】C. exchange and 前后詞義相近,與interaction”互動;交往”詞義相近的是exchange “交換;交流”。
            【13】C. as well as 文中 獨立主格中with travelers sharing their cultures, ideas and beliefs, () talking knowledge with them 可以看出sharing cultures,ideas and beliefs 和后面talking knowledge with them 為并列關系,只有 as well as 符合正確答案。
            【14】B. influencing 前面提到sharing their cultures, ideas and beliefs, as well as talking knowledge with them, 動作 the development of several civilizations. 帶入只有influence符合語義。
            【15】A. aided 前面講到Caravanserais were also an important marketplace for commodities表示一個褒義的色彩,而and 后內容需要保持一致,只有aided 符合語義色彩。
            【16】B. Indeed 前一句講的是重要市場,后面句子it was frequently the first stop merchants looking to sell their wares 也表示售賣商品,語義一致,只有indeed符合語義。
            【17】D. stock up on and 前面講到商人賣貨,后面空格又接了supplies供給只有 stock up on 儲存符合文義。
            【18】B. predicted 空格后提到round 120000 to 15000 caravanserais were built,是一個預估的事情,所以只能選擇predicted.
            【19】D. although 前后語義完全相反,前后講remain 后面講ruins,所以只能選擇although。
            【20】A. ruins 前面提到…… remain today與之在同義語域的只有 in ruins “毀滅,消失”。
            Section Ⅱ Reading Comprehension
            Part A
            Text 1
            21. In the first paragraph, the weather in Texas is mentioned to
            A. Forecast a policy shift in Texas school
            B. Stress the consequences of climate change
            C. Indicate the atmosphere at the board meeting
            D. Draw the public’s attention to energy shortages
            【21】C. Indicate the atmosphere at the board meeting 解析:該題為例證題,問在第一段得克薩斯州的天氣被提及為了說明什么。文章開頭提到得克薩斯州天氣變冷最近成為了熱議話題,但是州教育董事會的會議熱度正高 (but the temperature will be high at the State Board of Education meeting),因此這里提到得克薩斯州天氣是為了來反襯州教育董事會對于天氣變化教育討論的熱度。故選C。
            22. what does Quinn think of Hardy?
            A. She exaggerates the existing panic.
            B. She denies the value of scientific work.
            C. She shows no concern for pre-teens.
            D. She expressed self-contradictory view.
            【22】B. She denies the value of scientific work. 解析:該題為細節題,根據題干中的Quinn和Hardy定位到第三段。這里提到:大多數科學家和專家強烈反對哈代的觀點。Quinn說:“他們隨意地將學者和科學家的職業工作視為另一種被誤導的觀點。”(They casually dismiss the career work of scholars and scientists as just another misguided opinion.)。因此證明Quinn認為Hardy否定科學研究的價值。故選B。
            23. The study in paragraph 5 shows that
            A. Climate education is insufficient at the states public schools.
            B. Policymakers have little drive for science education.
            C. Texas is reluctant to rewrite its science textbook.
            D. Environmental teaching in some states lacks supervision.
            【23】A. Climate education is insufficient at the states public schools. 解析:該題為細節題。根據題干定位到第五段,里面提到由科學家和教師組成的非營利組織——美國國家科學教育中心去年進行了一項研究,研究了全美州立公立學校在科學課上如何應對氣候變化,結果給美國只有一半的州給出了B+或更高的評分。(looking at how state public schools across the country address climate change in science classes, gave barely half of US states a grade B+ or higher)。由此可知有另一半的州對氣候變化教育的評價不高,通過打分表示不滿,所以顯示州立公立學校中的氣候教育不足。故選A。
            24. According to Branch, state-level science standards in the US
            A. Call for regular revision.
            B. Require urgent application.
            C. Have limited influence.
            D. Cater to local needs.
            【24】C. Have limited influence. 解析:該題為細節題。根據題干中的Branch和state-level science standards 定位到第六段。里面提到:在一個將決策權下放給地方學校董事會的國家,制定州級科學標準只是一個有限的基準。(only one limited benchmark in a country).limited benchmark對應選項當中的limited influence,由此證明州科學標準影響有限。故選C。
            25. It is implied in the last paragraph that climate change teaching in some schools
            A. Agree to major public demands.
            B. Reflects teachers personal biases.
            C. May misrepresent the energy sector.
            D. Can be swayed by external forces.
            【25】D. Can be swayed by external forces. 解析:該題為細節題。根據題干信息定位到最后一段。最后一句話提及其中包括由自由主義智庫和能源行業協會贊助的教材。(they include materials sponsored by libertarian think-tanks and energy industry associations.),因此證明氣候變化教育會受到外部力量的支配。故選D。
            Text 2
            26. Which of the following is true of New England?
            A. Its housing supply is at a very low level.
            B. Its communities are in need of funding.
            C. Its rental vacancy rate is going up slowly.
            D. Its home prices are under strict control.
            【26】A Its housing supply is at a very low level 解析:該題為事實細節題,問關于新英格蘭哪點是正確的,文中提到:隨著房價創紀錄的高和歷史性的低庫存(with record-high home prices and historically low inventory)。所以Its housing supply is at a very low level住房供應處于非常低的水平以及historically low inventory歷史性的低庫存是同義替換,故選A。
            27. The bill mentioned in Paragraph 2 was intended to
            A. curb short-term rental speculation.
            B. ensure the supply of cheap housing.
            C. punish illegal dealings in housing.
            D. allow a free short-term rental market.
            【27】D allow a free short-term rental market 解析:該題為細節題,問第2段提到的法案旨在,文中提到:法案將城鎮制定限制短期租賃的立法成為非法。(a bill that would’ve made it illegal for towns to create legislation restricting short-term rentals)。所以該法案不希望限制短期租賃,故選D。
            28. Compared with Castle, Taylor is more likely to support
            A. further investment in local tourism.
            B. an increase in affordable housing.
            C. strict management of real estate agents.
            D. a favorable policy for short-term workers.
            【28】B an increase in affordable housing 解析:該題為細節題,與Castle相比,Taylor更有可能支持,文中提到:沒有足夠的可負擔住房,泰勒說:“雇主很難吸引員工,工人也很難找到住處。”(Without enough affordable housing ..., “employers are having a hard time attracting employees, and workers are having a hard time finding a place to live,’’ Taylor said)。所以Taylor認為需要增加可負擔住房,故選B。
            29. What does Horn emphasize in Paragraph 5?
            A. The urgency to upgrade short-term rental facilities.
            B. The efficient operation of the local housing market.
            C. The necessity to stop developers from evading taxes.
            D. The proper procedures for renting out spare houses.
            【29】C The necessity to stop developers from evading taxes 解析:該題為細節題,在第5段中Horn強調了什么,文中提到:霍恩說:“我認為問題是,一個開發商如果真的在建造酒店,卻把它偽裝成不是酒店,難道不應該像酒店一樣受到對待、征稅和監管嗎?”(“I think the question is, shouldn’t a developer who’s really building a hotel, but disguising it as not a hotel, be treated and taxed and regulated like a hotel?’’ Horn said.)所以Horn認為有必要阻止開發商為了避稅和避開監管而在建造酒店的過程中偽裝成不是酒店,故選C。
            30. Horn holds that imposing registration requirements is
            A. an irrational decision.
            B. an unnecessary measure.
            C. an unfeasible proposal.
            D. an inadequate solution.
            【30】D an inadequate solution 解析:該題為細節題,Horn認為強制執行登記要求是,文中提到:霍恩表示,類似的登記要求可能會讓其他陷入困境的城市和城鎮受益。然而,解決這個問題的唯一途徑是創造更多的住房。(Horn said similar registration requirements could benefit other struggling cities and towns. The only way to solve the issue, however, is by creating more housing.)說明Horn認為類似的登記要求其實并不是一個合適的解決方案,故選D。
            Text 3
            31. The author mentions two books in paragraph to present
            A. An ongoing conflict
            B. An intellectual concept
            C. A prevailing sentiment
            D. A literary phenomenon
            【31】A. An ongoing conflict 解析:該題為例證題。題干問作者提及兩本書的目的是什么。例證題論據出現在開頭,論點應該往后找,下一句話提到這兩本書都將于下周由企鵝蘭登書屋出版,該公司目前正與水石書店發生對峙,(Both of these books are published next week by Penguin Random House, a company currently involved in a stand-off with Waterstones.),因此證明目前出版社和書店正在發生沖突。故選A。
            32. why did Waterstones shops retire PRH books to their relevant sections?
            A. To make them easily noticeable
            B. To comply with PRH’s requirement
            C. To respond to PRH’s business move
            D. To arrange them in systematic way
            【32】C. To respond to PRH’s business move 解析:該題為細節題。題干問為什么Waterstones(水石書店)會把PRH的書退到相關的專柜。根據題干信息定位到第二段最后一句。這一段開頭提到:這個問題(31題中提到的沖突)始于去年年底,當時企鵝蘭登書屋(PRH)證實,它已經向水石書店推出了“非常高的”信用額度限制。(The problem began late last year, when Penguin Random House confirmed that it had introduced a credit limit with Waterstones “at a very significant level”.)。因此證明水石書店把書退回是為了應對PRH的信用額度限制。故選C。
            33. what message does the spokesperson for Waterstones seem to convey?
            A. Their customers remain loyal
            B. The credit limit will be removed.
            C. Their stock is underestimated.
            D. The book market is rather slack
            【33】A. Their customers remain loyal 解析:該題為細節題。根據題干spokesperson定位到第三段第一句。答案句在這一段倒數后兩句,里面提到:“我們的商店現在重新開張了,我們希望恢復正常,我們將被允許適當地購物。當然,我們的商店非常繁忙,圖書銷售也非常好。我們5月份的月度圖書銷量超過了2018年以來的任何一個月。(Certainly, our shops are exceptionally busy and book sales are very strong. The sales for our May Books of the Month surpassed any month since 2018.”)。說明雖然水石書店收到信貸條款有所減少,但是圖書銷量非常好,印證了他們仍然有忠實的顧客。故選A。
            34. what can be one consequence of the current dispute?
            A. Sales of books by mid-list PRH writers fall off considerably.
            B. Lesser-known PRH writers become the target of criticism
            C. Waterstones staff hesitate to promote big-name author’s books.
            D. Waterstones branches suffer a severe reduction in revenue.
            【34】A. Sales of books by mid-list PRH writers fall off considerably. 解析:該題為細節題。根據題干當中的dispute定位到第四段。第二句提到知名PRH作者可能會受到一些影響,但那些通常依賴水石書店員工熱情推廣不太知名作家作品的中游作家,將會祈禱這場糾紛結束。(it’s those mid-list authors, who normally rely on Waterstones staff’s passion for promoting books by lesser-known writers, who will be praying for an end to the dispute.)。因此能印證居中作家的書籍銷量大幅下滑,處于不利地位。故選A。
            35. Which of the following statements best represents Lownie’s view?
            A. Small publishers ought to stick together.
            B. Big publishers will lose their dominance.
            C. The publishing industry is having a hard time.
            D. The merger of publishers is a worrying trend.
            【35】D. The merger of publishers is a worrying trend. 解析:該題為細節題。根據題干當中的Lownie定位到倒數第二段。答案句在最后一段:我們將看到,這種多元化(=merger)是否是當前出版商需要足夠大的規模來接納所有來客的犧牲品。作者在擔憂是否這種多元化會成為犧牲品(We shall see whether that plurality is a casualty of the current need among publishers to be big enough to take on all-comers.),因此證明出版商的多元化是一個令人擔憂的趨勢。故選D。
            Text 4
            36. According Paragraph 1, the careers of scientists can be determined by
            A. how many citations their works contain.
            B. how many times their papers are cited.
            C. the prestige of the people they work with.
            D. the status they have in scientific circles.
            【36】B how many times their papers are cited 解析:該題為細節題,問科學家的職業生涯由什么決定,第一段末句提到:科學家的職業生涯及其機構的聲譽取決于他們所發表論文的數量和聲譽,但更重要的是,這些論文所吸引到的引用。(but even more so on the citations attracted by these papers)所以職業家的生涯最關鍵的因素是他們論文被引用的次數。
            37. The support service consultancies tend to
            A. recommend journals to their clients.
            B. list citation patterns for their clients.
            C. ask authors to include extra citations.
            D. advise contributors to cite each other.
            【37】C ask authors to include extra citations 解析:該題為細節題,問支持服務的咨詢公司往往會,文中提到:提供支持服務的咨詢公司有時會建議撰稿人在他們的文章和同事的文章中添加一些引文。(support service consultancies ... sometimes advise contributors to add a number of citations to their articles and the articles of colleagues)。include extra citations是add a number of citations的同義替換,故選C。
            38. The function of the “milk cow” journals is to
            A. boost citation counts for certain authors.
            B. help scholars publish articles at low cost.
            C. instruct first-time contributors in citation.
            D. increase the readership of new journals.
            【38】A boost citation counts for certain authors 解析:該題為細節題,問“奶牛”期刊的作用是什么,文中提到:這些期刊可以像奶牛一樣,每期的每篇文章都可以引用一篇特定的論文或一系列論文。(These journals can act as milk cows where every single article in an issue may cite a specific paper or a series of papers)。每期的每篇文章都可以引用特定或者一系列論文,也就是為某些作者增加引用次數,故選A。
            39. What can be learned about Scopus from the last two paragraphs?
            A. It fosters competition among citation providers.
            B. It has the capability to identify suspicious citations.
            C. It hinders the growth of “international” journals.
            D. It is established to prevent citation manipulation.
            【39】B It has the capability to identify suspicious citations 解析:該題為推理細節題,問從最后兩段中可以得知Scopus,文中提到:Scopus本身擁有檢測這種弊端所需的所有數據。(Scopus itself has all the data necessary to detect this malpractice)。這里B項identify suspicious citations(發現可疑的引用)和原文detect this malpractice(發現這種不當行為)是同義替換,故選B。
            40. What should an author do to deal with citation manipulators?
            A. Take legal action.
            B. Demand an apology.
            C. Seek professional advice.
            D. Reveal their misconduct.
            【40】D Reveal their misconduct 解析:該題為細節題,問作者應該如何處理引文操縱者,文中提到:當編輯、審稿人或支持服務機構要求你添加不適當的參考文獻時,不要強迫自己,并將請求報告給期刊。(when an editor, a reviewer, or a support service asks you to add inappropriate references, do not oblige and do report the request to the journal)。這里D項reveal their misconduct(揭露他們的不當行為)和原文do report the request to the journal(將請求報告給期刊)是同義替換,故選D。
            Part B
            [A] This year marks the 150th anniversary of a series of Yellowstone photographs by the renowned landscape photographer William Henry Jackson. He captured the first-ever shots of iconic landmarks such as the Tetons, Old Faithful and the Colorado Rockies. Jackson snapped them on a late 19th-century expedition through the Yellowstone Basin that was conducted by the head of the U.S. Geological and Geographical Survey of the Territories, Ferdinand V. Hayden. The team included a meteorologist, a zoologist, a mineralogist, and an agricultural statistician.
            [B] Two centuries ago, the idea of preserving nature, rather than exploiting it, was a novel one to many U.S. settlers. One of the turning points in public support for land conservation efforts — and recognizing the magnificence of the Yellowstone region in particular — came in the form of vivid photographs.
            [C] As an effective Washington operator, Hayden sensed that he could capitalize on the expedition’s stunning visuals. He asked Jackson to print out large copies and distributed them, along with reproductions of Moran’s paintings, to each member of Congress. “The visualization, particularly those photographs, really hit home that this is something that has to be protected,” says Murphy.
            [D] Throughout the trip, Jackson juggled multiple cameras and plate sizes using the collision process that involved coating the plates with a chemical mixture, exposing them and developing the resulting images with a portable darkrooms. The crude technique required educated guesses on exposures times, and involved heavy, awkward equipment--several men had to assist in its transportation. Despite these challenges, Jackson captured dozens of striking photos, ranging from majestic images like his now-famous snapshot of old faithful, to casual portraits of expedition members that the camp. While veterans of previous expeditions had written at length about stunning sights, these vivid photographs were another thing entirely.
            [E] The well-documented Yellowstone journey officially began in Ogden, Utah on June 8, 1871. Over nearly four months, dozens of men made their way on horseback into Montana and traversed along the Yellowstone River and around Yellowstone Lake. That fall, they concluded the survey in Fort Bridger, Wyoming.
            [F] Though Native Americans (and later miners and fur trappers) had long recognized the area’s riches, most Americans did not. That’s why Hayden’s expedition aimed to produce a fuller understanding of the Yellowstone River region, from its hot springs and waterfalls to its variety of flora and fauna. In addition to the entourage of scientists, the team also included artists: Painter Thomas Moran and photographer William Henry Jackson were charged with capturing this astounding natural beauty and sharing it with the world.
            [G] The bill proved largely popular and sailed through Congress with large majorities in favor. In quick succession, the Senate and House passed legislation protecting Yellowstone in early 1872.
            [H] Perhaps most importantly, these images provided documentary evidence of the park’s sights that later made its way to government officials. Weeks after completing the expedition, Hayden collected his team’s observations into an extensive report aimed at convincing senators and representatives, along with colleagues at government agencies like the Department of the Interior, that Yellowstone ought to be preserved (and that his department deserved additional funds).
            41 A 42 E 43 H 44 45
            【41】B
            首先排除AEH選項,其次,C、D中出現了Jackson 非全名,所以排除,F中出現Hayden 非全名排除, G the bill 表示前面出現過,排除, H perhaps most importantly, these images 可知前面出現過images,可排除,答案只能是B。
            【42】F
            A中出現The team included…… F中出現In addition to the entourage of scientists, the team also……根據邏輯關系可知,F緊跟A后,所以答案是F
            【43】D
            D 中出現Throughout the trip與E中的The well-documented Yellowstone journey……同義復現。以及D中出現images,H中出現these images。所以答案是D
            【44】C
            He asked Jackson to print out large copies and distributed…… to each member of Congress. 講到打印出大量得復印品分發給國會,讓國會參與。
            【45】G
            The bill proved largely popular and sailed through Congress with large majorities in favor. 表示保護最后通過國會的議案,進行立法。CG為捆綁選項。
            Part C
            【46】AI can also be used to identify the lifestyle choices of customers regarding their hobbies, favourite celebrities, and fashions to provide unique content in marketing messages put out through social media.
            考察知識點:介詞短語;非謂語動詞短語
            人工智能還可以用來識別客戶的生活方式選擇,包括他們的愛好、最喜歡的名人和時尚,從而在社交媒體上發布的營銷信息中提供獨特的內容。
            【47】Some believe that AI is negatively-impacting on the marketer's role by reducing creativity and removing jobs but they are aware that it is a way of reducing costs and creating new information.
            考察知識點:賓語從句;并列句
            一些人認為,人工智能通過削弱創造力和減少工作崗位,對營銷人員的作用產生了負面影響,但他們意識到這是一種降低成本和創造新信息的方式。
            【48】Algorithms used to stimulate human interactions are creating many of these concerns, especially no-one is quite sure what the outcomes of using AI to interact with customers will be.
            考察知識點:過去分詞短語;賓語從句
            用于刺激人類互動的算法正在產生許多這樣的擔憂,尤其是沒有人能確定使用人工智能與客戶互動會帶來什么樣的結果。
            【49】If customers are not willing to show data, AI will be starved of essential information and will not be able to function effectively or employ machine learning to improve its marketing content and communication.
            考察知識點:條件狀語從句
            如果客戶不愿意顯示數據,人工智能將缺乏必要的信息,進而無法有效運作,也無法利用機器學習來改善其營銷內容和傳播方式。
            【50】The non-intrusive delivery of the marketing messages in a way that is sensitive to the needs of the target customer is one of the critical challenges to the digital marketer.
            考察知識點:賓語從句
            以一種對目標客戶需求敏感的方式非侵入式地傳遞營銷信息是數字市場營銷人員面臨的關鍵挑戰之一。
            Section Ⅲ Writing
            Part A
            【51】Directions:
            Write a notice to recruit a student for Professor Smith’s research project on campus sports activities.
            Specify the duties and requirements of the job.
            You should write your answer in about 100 words on the ANSWER SHEET.
            Do not use your own name in the notice; use “Li Ming” instead.(10 points)
            參考范文
            Notice
            June 10, 2023
            A research is to be conducted by Professor Smith,which is on campus sports activities. We hereby issue a notice to recruit a student to assist this job.
            The responsibilities and qualifications are as follows. First and foremost, since the project will last two months from July 10, the volunteer student is supposed to involved in the whole process, including organizing experimental subjects and recording research data. In addition, those students are preferred who master sound knowledge of sports and have participated in former campus sports activities. Moreover, teamwork spirit, diligence and critical thinking are some of the prerequisite qualities for the research work.
            Those who are interested in being volunteers may email us at students’ union@university.edu.cn before June 10, 2023.
            Li Ming
            Part B
            【52】Write an essay of 160-200 words based on the picture below. In your essay, you should
            1)describe the picture briefly,
            2)interpret the implied meaning, and
            3)give your comments.

             

            參考范文
            Here is a picture, interesting and with profound implication. As is vividly depicted in the photo, two elderly people are watching the dragon boat races, which successfully captures our eyes. They are satisfied and delighted to see the growing popularity of Dragon Boat Race with an increasing number of people getting involved. Apparently, what the drawing has subtly conveyed is supposed to be given further analysis.
            Actually, the cartoon shows a heated phenomenon, namely, the inheritance of traditional festivals and culture. Theoretically, this issue can be analyzed from several perspectives, but for my part, the following three are of utmost importance. First of all, the comprehensive and continuous development of our economy might exert great influence, which allows residents to lead a full and varied life and participate in festival celebrations. In addition, this situation may exist based on the fact that our country has been sparing no efforts to protect and carry forward traditional festivals and customs. Furthermore, the role of the media is also noteworthy whose publicity and coverage further expand the public's attention to traditional festivals and customs, especially among young people.
            Based on the above discussions, we can conclude that traditional Chinese festivals indeed deserve much concern and full-scale consideration. It is highly suggested that all sectors of society make own parts to look forward to the further progress and prosperity of traditional Chinese festivals and culture.、

            圖片

            研究生考試結束后,那些曾經為同一個目標而奮斗的考研學子從緊張的“備考期”進入“考研后時代”??佳薪Y束后,緊張的備考生活一下子放松下來,這讓有些同學在考后感到無所適從,只好苦等成績;當然也有的同學開始做兩手準備,開始找工作,奔向職場,也有的人在繼續備考期末。這里提醒同學們,要規劃好考研后時代的生活,因為不管人生的路怎樣蜿蜒,只要邁步,就會到達遠方。

            關于"最后階段,真題的正確打開方式_備考經驗_考研幫"15名研友在考研幫APP發表了觀點

            掃我下載考研幫

            考研幫地方站更多

            你可能會關心:

            來考研幫提升效率

            × 關閉
            国产精品美女久久久网站,白嫩小受男同GV,国产精品九九久久_久久国产,出租屋嫖妓大龄熟妇露脸在线播放
              1. <button id="034jz"><object id="034jz"></object></button>

                <nav id="034jz"><track id="034jz"><rt id="034jz"></rt></track></nav><tbody id="034jz"><center id="034jz"><video id="034jz"></video></center></tbody>